Program 2019

Vi jobber med å sette sammen et fantastisk program for Norwegian Digital Travel Conference 2019!

 

 • Dag 1
  24. september
  09:00 - 10:00
  Registrering
  Registrering og kaffe på Q42 i Kristiansand
  10:00 - 10:15
  Åpning og velkommen
  Signe Jungersted - foredragsholder på Norwegian Digital Travel Conference 2019
  10.15 - 10.45
  The good, the bad and the ugly – the future of tourism and technology
  Signe Jungersted
  10.45 - 11.15
  Brand Experience KLM
  Emmelie Johansson (AirFrance-KLM)

  Hvordan være et av verdens mest innovative flyselskap og samtidig skape langsiktige og lojale kunderelasjoner?
  Emmelie Johansson er marketing manager Nord-Europa for AirFrance-KLM og vil fortelle om hvordan KLM jobber for å inspirere og ikke minst engasjere sine kunder for å skape langvarige kunderelasjoner. Hva skal til for å skape den ultimate “brand experience”.
  Les mer.
  Foredragsholder Peter Nash fra Tourism Ireland
  11.15 - 11.45
  Heartbeats and Heroes: How Ireland embraced the internet of things to connect with tourists
  Peter Nash (Tourism Ireland)
  Tourism Ireland's latest global campaign, "Fill Your Heart With Ireland", is all about visitors’ stories, but with a technology twist.
  Peter Nash will tell us how they used the Internet of Things to blend storytelling and technology in a way which allowed them to passively but powerfully measure their visitors’ passion as they travelled the island. Using heart-activated cameras they identified which experiences and places really engaged and excited the visitor… and then created new and fresh marketing content. Les mer.
  11.45 - 12.45
  Lunsj
  Marte Klouman - Norwegian Digital Travel Conference 2019Mette Habberstad - Norwegian Digital Travel Conference
  12.45 - 15.00
  Spor A: Markedsføring
  3 foredrag om "Hvordan utnytte formatet stories i markedsføringen"
  12.45-13.45 - Kom i gang med stories i sosiale medier v/Marte Klouman (Netthandelskolen)
  Stories vokser 15 ganger raskere enn feed-innhold og er i løpet av de siste årene omfavnet av både Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube og Messenger – for å nevne noen.
  I løpet av denne første timen får du en praktisk innføring i bruk av det populære stories-formatet for å markedsføre bedriften. Etterpå skal du ha lært:
  - Hvorfor du bør satse på stories, nå!
  - Hva stories kan brukes til – og i hvilke kanaler
  - Optimalt innhold i stories
  - Praktisk hvordan planlegge, produsere, publisere, lagre og spre stories, i både tekst, bilder og video


  14.00-14.30: Hvordan skape turlyst på digitale flater v/Mette Habberstad, DNT
  De fleste organisasjoner har i dag en tilstedeværelse på flere sosiale medier. Likevel hender det at man ikke utnytter potensialet i disse kanalene til det fulle. En aktør som i stor grad har lykkes er Den Norske Turistforening (DNT). DNT kunne i 2018 melde om 7.000 nye medlemmer, hvorav omtrent halvparten av disse var ungdommer. Kommunikasjonssjef i DNT, Mette Habberstad, vil dele om sine erfaringer med målrettet jobbing på sosiale medier og digitale flater for å skape turlyst hos den yngre garde.

  14.30-15.00: Visit Norway

  Info kommer

  Les mer.

  *PS: Husk at du må velge enten "Parallellspor A" eller "Parallellspor B" denne dagen.
  12.45 - 15.00
  Spor B: Teknologi
  3 foredrag om "Kunstig intelligens i reiselivet"
 • 12:45-13:45: Sannheten om kunstig intelligens i reiselivet v/Morten Goodwin
  Morten er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens, men han mener hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener som Terminator eller Robocop. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens er verktøy — enormt kraftige verktøy som allerede er i ferd med å påvirke reiselivsbransjen.
  Les mer
 • 14:00-14:30: AI Powered Conversational Interfaces for Travel v/Andrea Cartwright and Ben Waymark OpenJaw Technologies
  Andrea and Ben will talk about how to leverage conversational interfaces that use artificial intelligence to engage with your customers, reduce calls to your call centre, and provide ROI on the customer experience.
  Les mer
 • 14:30-15:00: Foredrag lanseres snart

  *PS: Husk at du må velge enten "Spor A" eller "Spor B" denne dagen.
 • 15.00 - 15.15
  Pause
  John Ekman - Norwegian Digital Travel Conference
  15.15 - 15.45
  Konvertering – nøkkelen til lønnsomhet - John Ekman (Conversionista!)
  John Ekman grunnla Conversionista med et brennende ønske om å fikse konverteringen på svenske nettsider. 9 år senere er Conversionista Nordens udiskutable autoritet innen konverteringsoptimalisering. Priskrigen fortsetter og alle kjemper med supersmale marginer. Da gjelder det å tjene penger på hvert besøk og lede kundene forsiktig, men bestemt til kjøp. John deler sine erfaringer og gir deg konkrete nøkler for å låse opp DIN lønnsomhet. Les mer.
  15.45 - 16.15
  Foredragsholder lanseres snart
  Eirik Norman Hansen - Norwegian Digital Travel Conference 2019
  16:15 - 17:00
  Bra er ikke godt nok - vi må bli besatt av kundeopplevelse - Eirik Norman Hansen
  Kunden er i dag i førersetet og bestemmer i grunnen det meste. Deres forventinger kan føles både urimelige og urettferdige, men som kunder så sammenligner vi det meste med den beste opplevelsen vi har hatt tidligere - uavhengig av hvem vi har hatt den hos. Undersøkelser viser at det er slaget om den beste kundeopplevelsen som er viktig, og her skal du få en inspirerende dose med hvorfor, hva og hvordan.

  Eirik Norman Hansen er en ekte og oppriktig teknologioptimist. Han ble kåret til «Årets taler 2018» blant nesten 600 foredragsholdere på Talerlisten og det forstår vi godt. Fest setebeltet – her blir det tut og kjør og en god blanding av underholdning og læring!
  Les mer
 • Dag 2
  25. september
  Martin Stoll - Norwegian Digital Travel Conference 2019
  09.15 - 09.45
  Social Media 2019: The the is near. What comes next? - Martin Stoll (Sparkloft Media)
  Social media is now more than 10 years old, but the recent adolescent years have not been easy: people are getting killed based on Facebook rumors, elections are being influenced, bots and troll accounts seem to have taken over, user data is being leaked and calls for regulation are getting louder and louder.

  But social media has also fundamentally changed our lives – in many areas for the better. So how are these conflicts resolved? Where is social media going? What comes next?

  As Martin Stoll from Sparkloft Media (US) will explain, social media is not going away but even in the near future it will look very different and require businesses to take a very different approach to content creation, paid distribution, working with influencers and platforms to consider.
  Les mer.
  09.45 - 10.15
  Engasjerende, brukervennlige og talestyrte brukeropplevelser - Kjetil Røed (Innovasjon Norge)
  Kjetil har med sine 12 år som teknisk ansvarlig for Visit Norway i Innovasjon Norge opparbeidet seg en bred kompentanse på digitale løsninger i reiselivet.
  Med en talestyrt arrangementskalender ønsker Visit Norway å gjøre det mulig å oppdage arrangement på en ny og inspirerende måte. I dette foredraget får du innsikt i hvordan Visit Norway skal lage en engasjerende og brukervennlig tjeneste som skal selge norske arrangement gjennom tale.
  10.15 - 10.30
  Pause
  10.30 - 12.30
  Spor A: Markedsføring
  Snap like a pro! Markedsføring med Snapchat
  10.30-11.30 - Snap like a pro! v/Per Christian Teslo (Snapchat Norge)
  Per Christian Teslo, account executive i Snapchat Norge, vil gå i dybden på den norske Snapchatteren, hvordan man som bedrift kan benytte plattformen på en effektiv måte, og vise eksempler på hvordan annonsører har hatt suksess på plattformen.
  Les mer.

  11.30-12.00: Snapchat case

  12.00-12.30: Snapchat case
  Erik Gustavson - Norwegian Digital Travel Conference
  10.30 - 12.30
  Spor B: Teknologi
  3 foredrag om VR, AR og andre omsluttende teknologier
  10.30-11.30 - Immersive tech i kultur og reiseliv v/Erik Gustavson (The Viking Planet)
  Erik Gustavson, creative director på det nyåpnede The Viking Planet i Oslo, skal gi oss en bedre kjennskap til teknologier som brukes på The Viking Planet og hva som er forskjellen på de. Vi snakker blant annet om VR (virtual reality) og AR (augmented reality). Hvilke muligheter gir dette innen kultur og reiseliv? Hvor langt har teknologiene egentlig kommet, og hva kreves av en bedrift som ønsker å ta i bruk slik tech?

  Erik har regissert syv spillefilmer, blant annet de kjente filmene Herman og Telegrafisten. Han ble tildelt den norske Oscar, Amanda-prisen, tre ganger for sitt arbeid som regissør, og har regissert og produsert flere hundre TV-reklamer over hele verden.
  Les mer.

  11.30-12.00: AR til folket v/trollsjef Pål Rørby, Hidden
  Plattformen Hidden er det perfekte verktøyet for turistkontor, kommuner og historielag til selv å kunne legge ut historiske hendelser fra sitt eget området så alle kan oppsøke og få innsikt i det spennende som har skjedd der, være seg folketro, sagn, krigshistorie, vikingfortellinger eller annen kulturarv. Pål forteller levende hvordan Hidden med det siste innen Augmented Reality – AR kan «vekke» skapninger og hendelser til live så man kan se det med egne øyne via mobiltelefonen.
  Les mer.

  12.00-12.15: Teknologi og reiseliv - på barnas premisser v/Monica Jakobsen Lunderøy, Bædi & Børdi
  Les mer.

  12:15-12:30: 360-opplevelser v/Marit Krekvik, Markedssjef i Visit Nordvest
  Visit Nordvest tar VR- og 360-opplevelser på alvor. Høsten 2018 bestemte de seg for å utforske VR og 360-bilder i destinasjonsmarkedsføring. Nå ser de resultatene.

  Som markedssjef i Visit Nordvest jobber marit for å sette regionen på reiselivskartet, og en av utfordringene er å alltid være synlig i de kanalene turisten er.
  Les mer.

  12.30 - 13.15
  Lunsj
  13.15 - 13.45
  Foredragsholder lanseres snart
  Rasmus Ramstad - Norwegian Digital Travel Conference
  13.45 - 14.15
  Tradisjon møter innovasjon i morgendagens digitale turistopplevelser - Rasmus Ramstad (The Viking Planet)
  Rasmus Ramstad har fått i oppgave å lede verdens første digitale vikingsenter «The Viking Planet» i Oslo – et 1600 kvadratmeter stort underholdningssenter med unike opplevelser basert på vikingarven. Her møter moderne teknologi vår unike historie, og senteret inneholder blant annet verdens første dramaproduksjon i volumetrisk capture-VR, Nordens første 270-kino og Norges første hologramteater og mye mer.
  Rasmus skal fortelle om hvordan man skaper en helt ny form for turistattraksjon med bredest mulig appell mot en stort turistmarked. Les mer.
  14.15 - 14.30
  Pause
  Foredragsholder Tine Thygesen - Norwegian Digital Travel Conference
  14.30 - 15.00
  What's around the corner? - Tine Thygesen
  With an ever-evolving technology landscape and a constant change in consumer demand, it can be hard to keep up with trends in travel, let alone know where to focus your attention as a business in travel and tourism. With humor, and lots of concrete examples, Tine Thygesen looks at the major trends right now through the lens of a entrepreneur as to separate signal from noise. The result is a practical guide to where you will get most impact from investing your limited time and ressources.

  Les mer.
  15.00 - 15.30
  Flourishing Beyond Sustainability - Anna Pollock (Conscious Travel)
  Anna Pollock, Founder of Conscious.Travel, has 45 years’ experience in tourism as an independent consultant, strategist, international speaker and change agent.

  Flourishing Beyond Sustainability - a new model for tourism and a new role for Information Technology. In order to deal with the big challenges of climate change and over tourism, our sector needs a radical re-think. It will not be enough to sustain business as usual or simply to apply tactical fixes that are temporary in nature and which may also exacerbate the problem. We have to deal with root causes and that involves a complete re-framing of the way we “see” tourism. Fortunately, existing and emerging digital technologies can be deployed to assist in the co-creation of a better model but it will take curiosity, imagination and will. This presentation will not propose specific fixes but demonstrate how we might create the conditions for relevant innovation to emerge.
  Les mer.