Morten Goodwin (NO)

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker, underviser, samfunnsdebattant, og formidler, med 15 års akademisk, en doktorgrad og mer enn 70 fagfellevurderte artikler. Han holder opp mot 100 populærvitenskapelige foredrag årlig, og har fokus på de enorme fremskritt som skjer både i forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Du finner foredrag fra Morten på YouTube, og han dukker jevnlig opp på radio og TV. Goodwin liker ikke hype. Kunstig intelligens trenger ikke hype. Han gir isteden en oversikt over forskningsfronten, teknikker i produksjon samt hva kunstig intelligens forventes å bidra med i fremtiden på en humoristisk måte.

Sannhenten om kunstig intelligens og reiseliv

Hypen om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener som Terminator eller Robocop. Kunstig intelligens trenger ikke å bli hypet opp. Kunstig intelligens er verktøy — enormt kraftige verktøy som allerede er i ferd med å påvirke reiselivsbransjen.

Visste du at kunstig intelligens allerede brukes for å tilrettelegge ferieturer, hjelpe til med kundeservice, og få en effektiv oversikt over reisetrender. Sannheter er at kunstig intelligens kommer til å støtte oppunder en reiselivsagents hverdag og gjøre jobben enklere og mer effektiv, samtidig som kundene får en bedre opplevelse.

Sannheten om kunstig intelligens er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg.

Morten vil gi si presentasjon under «Parallellspor B: Teknologi» dag 1, 24 september.