Pål Rørby (NO)

Pål er gründer og opphavsmann for plattformen og appen Hidden sammen med Øyvind Steensen. Han har over 25 års erfaring innen 3D-animasjon og visualisering, og er i overkant interessert i norsk folketro og sagn.
Jobber også som daglig leder i HallingExpo hvor han jobber med næringsutvikling i Hallingdal og er en aktivt engasjert kommune- og fylkespolitiker.

Pål har skapt 3D visualiseringer for og animasjon av Ullevaal Stadion, Holmenkollen Hoppebakke, Operaen i Oslo og har utført flere oppdrag for NRK og reklameindustrien.

Dette skal Pål snakke om

AR til folket

Plattformen Hidden er det perfekte verktøyet for turistkontor, kommuner og historielag til selv å kunne legge ut historiske hendelser fra sitt eget området så alle kan oppsøke og få innsikt i det spennende som har skjedd der, være seg folketro, sagn, krigshistorie, vikingfortellinger eller annen kulturarv.

Pål er kjent for å holde noen forrykende foredrag og presentasjoner av Hidden.  Hidden har vunnet pitchekonkurranser fra DNB nxt i Drammen til Hack4Norden på SLUSH i Finland med et spennende, morsomt og grafisk foredrag. Med film, lyd og bilder, samt et fyrverkeri av entusiasme blir man tatt med på ei reise gjennom Pål`s fasinasjon for folketro, sagn og eventyr og hvordan Hidden med det siste innen Augmented Reality – AR kan «vekke» skapninger og hendelser til live så man kan se det med egne øyne via mobiltelefonen.

Les mer om Hidden.

Pål vil gi si presentasjon under «Parallellspor B: Teknologi» dag 2, 25 september.