Foredragsholdere 2019

Her er listen over foredragsholdere på Norwegian Digital Travel Conference 2019.

Signe Jungersted - foredragsholder på Norwegian Digital Travel Conference 2019Signe Jungersted – Group NAO

Signe Jungersted has been a thought leader in international tourism and visitor economy, as well as at the forefront of Copenhagen’s new approach to tourism, declaring the end of tourism as we know it and welcoming a new era of tourism management and city enablement, people-based growth and localhood for everyone. Today, Signe is CEO of Group NAO, developing innovative projects, strategies and concepts for change and charging transformative agendas across industries and organisations.

 

Emmelie Johansson – AirFrance-KLM

Emmelie Johansson er marketing manager Nord-Europa for AirFrance KLM. Emmilie har mer enn 10 års erfaring med å arbeide som leder innen markedsføring og kommunikasjon samt å bygge framgangsrike team innen både B2C og B2B.

 

Peter Nash – Tourism Ireland

Peter Nash manages several interesting European markets including the Nordics and Benelux for Tourism Ireland, the agency which promotes Ireland internationally. Nash has held a variety of marketing and strategy roles in both the public and the private sector including Guinness and Diageo.

Marte Klouman - Norwegian Digital Travel Conference 2019Marte Klouman – Netthandelskolen

Martes ambisjon er å hjelpe flinke folk å selge mer via nettet. Hun har jobbet med salg, kundeservice og markedsføring i 23 år, de siste 13 på nett. Blant annet som sjef for e-handel hos XXL bidro hun til å utvikle selskapet til å bli en digital omnikanalaktør. Nå driver Marte Netthandelskolen, og tilbyr rådgivning, kurs og gratis ressurser for ambisiøse gründere og bedrifter som vil lykkes på nett. Hun sitter også i juryen for Netthandelsprisene.

Mette Habberstad - Norwegian Digital Travel ConferenceMette Habberstad – DNT

Mette Habberstad er kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening.

 

Kathrine Mosfjeld og Christine Baglo – Visit Norway

Katrine er digital markedssjef i Visit Norway og er oppvokst i reiseliv, utdannet i reiseliv fra Norsk Hotellhøgskole i Stavanger og har jobbet med reiseliv i hele sitt yrkesaktive liv. De siste 18 årene har hun både jobbet med og utviklet kompetanse for markedsføring i digitale flater; først i Opplev Oppdal, så gjennom en årrekke hos VisitOSLO, og deretter i sin nåværende stilling i Visit Norway. Katrine leder Visit Norways nye B2C-satsning Visit Norway Stories.

Christine Baglo er ansvarlig nettredaktør i Visit Norway og er en svoren norgesentusiast og har bakgrunn som en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Morten Goodwin – UIA/CAIR

Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker, underviser, samfunnsdebattant, og formidler, med 15 års akademisk, en doktorgrad og mer enn 70 fagfellevurderte artikler. Han holder opp mot 100 populærvitenskapelige foredrag årlig, og har fokus på de enorme fremskritt som skjer både i forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens.

Andrea Cartwright og Ben Waymark – OpenJaw Technologies

Andrea is VP Sales for OpenJaw’s t-Social platform, the next generation of AI driven conversational messaging for airlines and travel partners. She has over 20 years experience working in cutting-edge airline and customer technology innovation in Europe, Asia and Australia.

Ben is a Travel Tech Product Manager with passion for AI, chatbots, innovation, retailing and digital marketing with a background in aviation working for bmi Airlines UK. His current focus is on the t-Social travel platform, an AI assisted automated agent available through a website or via Facebook messenger, WhatsApp and other social channels

Bilde av Harald Jellum - Norwegian Digital Travel ConferenceHarald Jellum – Aispot

Harald Jellum er seriegründer og styreleder i start up selskapet AISPOT. AISPOT utvikler en samhandlingsplattform, en app som skal bidra til en tillitsbasert kundedialog der lokalt og fysisk næringsliv får innsikt de i dag ikke har. Harald Jellum er sivilingeniør i data og har startet en rekke nasjonale og internasjonale selskaper og har ansatt flere hundre utviklere. Det forrige selskapet Your.MD som ble etablert i 2013 har laget en digital doktor basert på AI og løsningen er i dag topp helse app i mer enn 100 land og synlig på over 400 millioner Samsung telefoner.

John Ekman - Norwegian Digital Travel ConferenceJohn Ekman – Conversionista!

John Ekman grunnla Conversionista med et brennende ønske om å fikse konverteringen på svenske nettsider. 9 år senere er Conversionista Nordens udiskutable autoritet innen konverteringsoptimalisering. Når John ikke er opptatt med å hjelpe skandinaviske selskap med å booste konverteringsraten, reiser han verden rundt og holder foredrag og sprer det glade budskap om hvordan gjøre kikkere til kjøpere.

Bilde av Jan Erik FredriksenJan Erik Fredriksen – Tripcreator / Travel Factory

Jan E. Fredriksen utvandret til Island for over 20 år siden, med en drøm om å bli «verdens beste» SuperJeep sjåfør på Island. I dag ansees han som en av pionerne i oppbyggingen av Island som helårsdestinasjon sammen med sine samarbeidspartnere. På Norwegian Digital Travel Conference representerer han TripCreator og TravelFactory. Han er i tillegg partner i selskaper som jobber som DMC, PCO og dagsturproduksjon.

Eirik Norman Hansen - Norwegian Digital Travel Conference 2019Eirik Norman Hansen

Eirik Norman Hansen ble kåret til «Årets taler 2018» blant nesten 600 foredragsholdere på Talerlisten og det forstår vi godt! Eirik er glad i å prate og elsker å holde energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter. Han er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn og hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer og hva dette vil bety for nettop vår bransje. Eirik har over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler, og har gjennom hele sin karriere jobbet med og for digitalisering og endring.

Martin StollMartin Stoll – Sparkloft Media

Martin Stoll is the founder and CEO of Sparkloft Media, a global social media agency (based in Portland USA) that is focused on making sure it’s clients stay relevant in a social-first world. Sparkloft Media provides clients in the travel and tourism industry with insights and solutions for integrating social media into all aspects of their business including marketing, communications and sales. A thought leader with over 20 years of experience in sales, marketing, technology and social media, Martin speaks on a regular basis at leading industry conferences.

Kjetil Røed – Innovasjon Norge

Kjetil har med sine 12 år som teknisk ansvarlig for Visit Norway i Innovasjon Norge opparbeidet seg en bred kompentanse på digitale løsninger i reiselivet.

 

Per Christian Teslo – Snapchat Norge

Per Christian Strand Teslo er Account Executive i Snapchat Norge, og har vært i selskapet siden desember 2017. Han jobber med å rådgi bedrifter og byråer på hvordan de kan benytte Snapchat best mulig for å oppnå sine forretningsmål. Han har tidligere jobbet som Merkevaresjef i Tine og Strategisk Rådgiver i Carat.

Erik Gustavson - Norwegian Digital Travel ConferenceErik Gustavson – The Viking Planet

Erik Gustavson er creative director på det nyåpnede underholdningssenteret The Viking Planet. Han har regissert syv spillefilmer, blant annet de kjente filmene Herman og Telegrafisten. Han ble tildelt den norske Oscar, Amanda-prisen, tre ganger for sitt arbeid som regissør, og har regissert og produsert flere hundre TV-reklamer over hele verden.

Marit Krekvik – Visit Nordvest

Marit Krekvik er markedssjef i Visit Nordvest. Marit har en mastergrad i internasjonal markedsføring og ledelse, og har erfaring fra blant annet møbelbransje før hun begynte i reiselivet. I sin jobb som markedssjef i Visit Nordvest jobber hun for å sette regionen på reiselivskartet, og en av utfordringene er å alltid være synlig i de kanalene turisten er.

Monica Jakobsen Lunderøy – Bædi & Børdi

Monica Jakobsen Lunderøy er daglig leder i Bædi & Børdi. Hun har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap, og erfaring fra både salg og eiendom før hun begynte hos Bædi & Børdi. Som daglig leder i en start-up-bedrift jobber hun for å fremme museum og kulturelle attraksjoner blant barn og barnefamilier, gjennom de to reiseguidene Bædi & Børdi.

Pål Rørby – Hidden

Pål er gründer og opphavsmann for plattformen og appen Hidden sammen med Øyvind Steensen. Han har over 25 års erfaring innen 3D-animasjon og visualisering, og er i overkant interessert i norsk folketro og sagn. Jobber også som daglig leder i HallingExpo hvor han jobber med næringsutvikling i Hallingdal og er en aktivt engasjert kommune- og fylkespolitiker. Pål har skapt 3D visualiseringer for og animasjon av Ullevaal Stadion, Holmenkollen Hoppebakke, Operaen i Oslo og har utført flere oppdrag for NRK og reklameindustrien.

Rasmus Ramstad - Norwegian Digital Travel ConferenceRasmus Ramstad – The Viking Planet

Rasmus Ramstad har fått i oppgave å lede verdens første digitale vikingsenter «The Viking Planet» i Oslo – et 1600 kvadratmeter stort underholdningssenter med unike opplevelser basert på vikingarven.

Rasmus er utdannet økonom med en master i film og TV-produksjon fra USA. Han kom tilbake til Norge og jobbet 8 år i Warner Bros før han var konsernsjef i Norden for SF Studio i 15 år. Deretter var han partner i DVNor ett norsk digitalt selskap som ble solgt til Nagra Kudelski Group i 2017. Rasmus har jobbet i det internasjonale mediamarked i mer en 25 år med hovedfokus på film, TV og underholdning.

Foredragsholder Tine Thygesen - Norwegian Digital Travel ConferenceTine Thygesen

Tine Thygesen er digitaliseringsekspert, seriegründer og profesjonell foredragsholder fra Danmark. Hun står bak The Creators Community, som i Norge driver innovasjonshubbene Mesh i Oslo og Digs i Trondheim. I tillegg skriver hun i Forbes, Finans.dk og har bidratt i flere bøker og nettsteder om digitalt, lederskap og entrepenørskap. Fra egen erfaring, og sin daglige gang blandt 200 tech startups, deler Tine sin viten om, hvordan igangsetteri, digitalt lederskap og teknologi vil forme fremtidens opplevelser, og hva du kan gjøre i din egen virksomhet.

Anna Pollock – Conscious Travel

Anna Pollock, Founder of Conscious.Travel, has 45 years’ experience in tourism as an independent consultant, strategist, international speaker and change agent. Clients include the Canadian Tourism Commission, PATA, European Travel Commission, the Australian Tourism Export Council, Tourism Tasmania, Innovation Norway, and departments of industry, conservation and tourism in New Zealand. Anna has undertaken seminal work in many aspects of tourism notably in education, sustainability and technology. Her passion now is to help hosts and destinations flourish through a period of turbulent change and uncertainty in which many traditional business models are being disrupted and deal with the thorny issue of “overtourism.”